– 27.01.2020 – 6,5 minúty čítania

Značka JOGA ZDRAVO vznikla ako odpoveď na potrebu riešiť bolesti a problémy pohybového aparátu ľudí 21. storočia. Či už ide o tých, ktorí aktívne športujú, dlhé hodiny sedia v práci alebo sa profesionálne živia športom, joga im dokáže pomôcť kompenzovať jednostrannú záťaž a navodiť pocit harmónie, pohody a úľavy.

Autorka značky, Katka Ježovicová, sa na Slovensko vrátila po rokoch strávených v zahraničí, praktizovaním a štúdiom jogy. Takisto vytvorila svoju vlastnú metódu cvičenia jogy Zdravý Chrbát - Bloky®, ktorú už vyučuje aj v rámci svojho ďalšieho projektu, MEDICAL YOGA INSTITUTE® – inštitútu vzdelávania budúcich lektorov jogy, ktorý je na Slovensku ako prvý zameraný na zdravotný aspekt cvičenia jogy a jej pozitívnych účinkov na ľudský organizmus.

JOGA ZDRAVO sa od začiatku svojho pôsobenia líšilo od ostatných centier jogy dôrazom na individuálny prístup, vysoký štandard a kvalitu poskytovaných služieb a ako prvé centrum začalo používať Aromaterapiu - účinky esenciálnych olejov na všetkých hodinách.

 

Zdroj: Joga Zdravo

 

“Nikdy sme nič nenechávali na náhodu. Či už išlo o plánovanie lekcií, rezerváciu, limitovanie kapacity v miestnosti kvôli pohodliu cvičiacich, komunikáciu so zákazníkmi, vybavenie centra a jeho čistotu, až po profesionalitu našich lektorov. Spokojnosť ľudí je pre nás na prvom mieste,” hovorí Katka.

“Tento projekt je ako živý organizmus. Vyvíja sa, rastie a mení sa spolu so mnou a s každým, kto tvorí tím JOGA ZDRAVO”, pokračuje Katka, ktorá si za posledné roky sama prešla cestou prehlbovania vedomostí o ľudskom tele a jeho fungovania. Svoje vzdelanie si obohatila o 200-hodinový kurz Yoga Medicine® v Španielsku a aktuálne je študentkou Tradičnej Čínskej medicíny na Slovensku, ktorú prepája s učením jogy.

Možno sa pýtate, ako je možné, že chod takého centra, ako je JOGA ZDRAVO, zvláda taká krehká žena ako Katka. “Mám šťastie, že po mojom boku od začiatku stál Martin Kollár, ktorý pozdvihol centrum po technickej a technologickej stránke. Vďaka nemu máme na mieru vytvorený informačný systém, ktorý nám všetkým nesmierne uľahčuje prácu s klientom, členstvami, workshopmi a umožňuje nám mať dokonalý a komplexný prehľad o fungovaní celého JOGA ZDRAVO”

 “Od začiatku môjho fungovania ako lektorky jogy, som snívala o vlastnom centre, ktoré poskytne ľuďom celostné riešenie ich problémov, kde každý, kto doň vstúpi, pocíti harmóniu a pokoj, dokonca aj uprostred rušného mesta. Od minulého roka sme spolu s mojím spoločníkom a spolutvorcom tejto značky, Martinom, usilovne pracovali na vytváraní harmonického, moderného a funkčného priestoru, kde si okrem cvičenia jogy, môžu ľudia posedieť pri dobrej káve či zdravom snacku, užiť si masáž, aromaterapiu, alebo sa nechať diagnostikovať u fyzioterapeuta a následne jogu praktizovať tak, aby čo najlepšie zodpovedala potrebám ich tela. Martin tiež posunul moju víziu o tom, ako by mali vyzerať nové priestory, ktoré sme už pomerne dlho hľadali, po funkčnej, dizajnovej a technologickej stránke. Postaral sa o návrh dispozície priestorov, dohliadal nad celou realizáciou stavby a vymyslel celé technické fungovanie priestorov tak, aby sa tu každý cítil ako doma a celý tím mal zjednodušenú prácu a obsluha klienta bola dokonalá.

V júni tohto roku (2020), po mnohých prekážkach, ktoré sme úspešne zvládli, sa nám podarilo otvoriť brány nového centra JOGA ZDRAVO”. To, okrem tradičných hodín jogy je takisto vybavené sálou na špeciálny druh jogy – Bikram jogu, alebo Hot jogu, čiže jogu praktizovanú pri 40°C a 40% vlhkosti. Okrem tejto veľkej sály sme sa rozhodli, že Hot jogu budeme ako prví v Bratislave poskytovať aj pre individuálnych klientov v samostatnej sále. O účinkoch Hot jogy sa dočítate v tomto článku.

Čím je nové JOGA ZDRAVO iné

Nové centrum JOGA ZDRAVO je výsledkom dlhej cesty, počas ktorej jej tvorcovia neustále premýšľali nad tým, ako vylepšiť, zjednodušiť a pozdvihnúť celú zákaznícku skúsenosť na vyššiu úroveň. Martin, ktorý je doslova mozgom centra, popisuje, čo všetko v ňom nájdete:

“Centrum je vybavené najmodernejšou vzduchotechnikou, ktorá zabezpečuje automatickú výmenu vzduchu, vždy keď sa zvýši hladina CO2 nad požadovanú hodnotu, takže zákazník nikdy nebude mať pocit, že sa v miestnosti nedá dýchať. Rozhodli sme sa pre podlahové vykurovanie prostredníctvom Infra technológie, nakoľko je pre zdravie oveľa prospešnejšie. Voda v studničke, ktorú si u nás môže každý načapovať, koľko mu hrdlo ráči, je filtrovaná a obohatená o minerály a podporuje tak detoxikáciu po cvičení. Ďalšími vychytávkami je Hi-Fi audio vo všetkých častiach centra, neobmedzený parking, ľahká dostupnosť od zastávky MHD, priestor pre zaparkovanie bicyklov priamo pred centrom, možnosť sa po hodine osviežiť kávou, alebo ľahkým snackom na doplnenie proteínov a minerálov.

Okrem jogy u nás nájdete aj maséra a fyzioterapeuta, keďže chceme s ľuďmi pracovať komplexnejšie. Používame výlučne elektronické členstvá – nenájdete u nás žiadne papierové alebo umelohmotné kartičky – zákazník si svoje členstvo zakúpi z pohodlia domova alebo u nás recepcii a prihlasuje sa zo svojho konta na hodiny, ktoré mu vyhovujú. V centre je aj mobilná aplikácia, ktorá umožňuje klientom vykonať Check-In na hodinu rýchlejšie a svojpomocne. Stačí nasnímať QR kód, ktorý obdržíte v potvrdzovacom e-maily o prihlásení sa na hodinu, aplikácia následne overí Vašu registráciu a vykoná Check-In okamžite. Naším cieľom je, aby bol klient vždy rýchlo obslúžený a mohol sa plne sústrediť na svoju hodinu jogy, alebo inej služby, ktorú u nás absolvuje. Pred každou miestnosťou máme tablet, aby sa vedeli naši klienti jednoducho zorientovať, aká hodina je za dverami miestnosti. Máme k dispozícii vlastné podložky na jogu značky JOGA BELLA, ako na klasickú, tak aj na Hot jogu a tiež jogové uteráky, ktoré sú u nás na lekciách nutnosťou z hygienických dôvodov. Jednoducho, robíme všetko pre to, aby sa u nás ľudia cítili dobre a hlavne, aby cítili, že nám záleží na ich zdraví, čo je dôvod, prečo robíme to, čo robíme.”

Katka a Martin sa v tom, čo robia dokonale dopĺňajú. Katka má na starosti výučbu jogy a jej koncepčné smerovanie, lektorov a kvalitu ich výučby, manažovanie individuálnych hodín a nastavenie programu šitého na mieru pre každého klienta na základe diagnostiky u fyzioterapeuta. Ďalej dohliada na dennodenný chod centra a recepčné. Je takisto garantkou Medical Yoga Institute a tiež srdcom vízie a plánov JOGA ZDRAVO, aby centrum vždy spĺňalo aktuálne potreby ľudí. Martin sa stará o technickú stránku centra, operatívne fungovanie spoločnosti, marketing, spolupráce s partnermi a financie.

V JOGA ZDRAVO je cítiť, že si jeho tvorcovia dali záležať na kvalite, pohodlí a funkčnosti. Centrum je priestranné a presvetlené, aj vďaka použitiu prírodných materiálov – biela tehla a svetlé drevo, osviežené zlatými a bronzovými prvkami.

“Tento projekt stelesňuje našu víziu kvality výučby jogy na Slovensku a tiež priestor, v ktorom sa uponáhľaný mestský človek zastaví a vypne,” dodáva Katka a odchádza na svoju lekciu Zdravý Chrbát - Bloky®….

 

Vyskúšajte lekciu jogy v JOGA ZDRAVO