Čo je Sound Healing?

Sound Healing je staroveká metóda samo-liečenia, ktorá sa stáva opäť modernou! Podobne ako joga, sound healing je nástroj/metóda, vďaka ktorej dokážeme aktivovať samo-liečiaci proces v našom tele. Technika liečenia opradená tajomstvami antických liečiteľov a filozofov zavítala aj k nám, do JOGA ZDRAVO. V starovekom Grécku sa hudba používala ako terapia. Samotné slovo "terapia" pochádza z gréckeho therapia, čo znamená "slúžiť alebo pomáhať v medicíne". Grécki lekári kedysi používali flauty, lýry a cittery ako nástroje medicíny. Pomocou vibrácií hudobných nástrojov dokázali podporiť trávenie, navodiť spánok a liečiť duševné poruchy. Aristoteles vo svojej slávnej knihe "De Anima" napísal, že zvuk flauty môže vzbudiť silné emócie a očistiť dušu. Určite ste už počuli vetu "Hudba je najlepším liekom" a pravdepodobne ste aj zažili, že ste sa vďaka hudbe cítili silnejšími, energickejšími alebo aj oddýchnutí. 

Čo musíte vedieť o sound healingu?

    Naše telá a myseľ reagujú veľmi odlišne na nepríjemný zvuk zbíjačky a pokojné zurčanie potoka. Či už to naša vedomá myseľ vníma alebo nie, naše telá sa dokážu naľadiť na vibráciu týchto zvukov, pričom vedia kedy by sme sa mali nabiť energiou alebo spomaliť. Hudba je prirodzenou súčasťou kolobehu života, založená na harmónii a rytme, rovnako ako ľudský život. Deň a noc, svetlo a tma, sezónne zmeny, pasívny a aktívny život ako aj všetky ostatné fyziologické a biologické funkcie sú rytmické. Spánok, jedenie, menštruačný cyklus, chôdza, rozprávanie a ďaľšie funkcie života, ak nie všetky sú rytmické. Nádych, výdych a tlkot srdca sú hudbou nášho organizmu. Zvuk predstavuje vibráciu a neviditeľnú energiu, ktorá sa ľudským vnímaním a počúvaním dokáže dostať hlboko do bunkových štruktúr. Naše telá a myseľ reagujú na zvuk aj keď niektoré frekvencie nepočujeme. Naše bunky absorbujú zvukové vlny a vibrácie, ale taktiež ich vydávajú. Zvuk sa od pradávna prirovnával k živinám, ktoré nabíjajú, alebo uvoľňujú náš mozog a nervový systém. Sound Healing - terapeutická metóda, ktorá aktivuje samo-liečiaci proces v tele pôsobí na všetkých úrovňiach nášho bytia: emocionálnej, mentálnej, fyzickej aj duševnej. Terapeutické zvuky odbúravajú emočné i mentálne bloky a navodia harmonický stav bytia.

    Benefity soundhealingu:

    • Počas relaxácie vnímame frekvenčné vlnenie podobne ako v alfa hladine.
    • Pri navodení hladiny alfa sa ľudský mozog stane prístupnejší, dochádza k rýchlejšiemu dosiahnutiu meditatívneho stavu, upokojeniu, a následnej hĺbkovej regenerácii po fyzickej aj duševnej stránke.
    • Dochádza k samoliečiacemu procesu v našom tele.

    Kde sa môžem na Sound Healing prihlásiť?

    V Januári 2022 pokračujeme so sériou workshopov SOUND HEALING HO´ OPONOPONO piatky o 18:00.

    Viac o tejto špecifickej edícii terapie zvukom sa môžete dočítať TU

    Starobylú techniku liečenia zvukom sme spojili so starobylou technikou Ho´ oponopono a viac o význame a zážitku sa dozviete s našou jedinečnou lektorkou Zitkou Antalíkovou. 

      koná sa 7.1.2022

      koná sa 14.1.2022

    Sound Healing nájdete aj v našom rozvrhu!

    Každú nedeľu sa koná večerná hodina Sound Healingu. Jednorázový vstup je v cene 19,99 €. 

    Počas 75 minút sound healingu zažijete terapiu zvukom, ktorá nás naladí na zdravé a prirodzené vibrácie. Pri relaxačnom kúpeli terapeutických nástrojov a holistickej rezonancii odbúravame stres, traumu, uvoľňujeme bolesť, svaly a fascie. Pri alfa hladine vyrovnávame autonómny nervový systém, vyrovnávame emocionálny a mentálny disbalans a podporíme krvný obeh. Harmonizáciu našich meridiánov a čakier zažijeme vďaka aktivácie samo liečiaceho procesu v našom celom tele a v každej bunke. Soundhealing pôsobí na všetkých úrovniach nášho bytia: fyzickej, emocionálnej, mentálnej a duševnej. Bude to vaša obľúbená starostlivosť o zdravie, ktorou vás bude sprevádzať lektorka Zitka Antalíková. Zažite hĺbkovú regeneráciu v JOGA ZDRAVO.

    Veríme, že si novinku Sound Healingu obľúbite a tešíme sa na vás, tím JOGA ZDRAVO. 

    Vyplnte toto políčko
    Vyplnte toto políčko
    Vyplnte toto políčko
    Chyba vloženia súboru: - Súbor je veľký (MB) max. {{f.$errorParam}}
    Pracujem...
    Pracujem...
    Zdielať:
    Kategórie
    Novinky

    Naše novinky na dosah

    Prihláste sa k odberu našich noviniek o výnimočných akciách v JOGA ZDRAVO.

    Zadajte správnu emailovú adresu

    Máte otázky?

    Napíšte nám

    Neváhajte a pošlite nám akékoľvek otázky. Radi na ne odpovieme.

    Vyplnte toto políčko
    Vyplnte toto políčko
    Vyplnte toto políčko
    Chyba vloženia súboru: - Súbor je veľký (MB) max. {{f.$errorParam}}
    Pracujem...
    Pracujem...
    Adresa

    Trnavská cesta 41/A, 831 04 Bratislava

    Navigovať
    Telefónne číslo +421 948 303 353
    Emailová adresa info@jogazdravo.sk
    Otváracie hodiny štúdia

    Po-Štv07:00 - 20:00
    Piatok 07:00 - 12:00
    Sobota 09:00 - 12:00
    Nedeľa 09:00 - 12:00
    18:00 - 20:00