– 03.05.2021 – 4,5 minúty čítania

Dnešné skupinové hodiny jogy sú pre mnohých ľudí príjemnou psychohygienou a tiež fyzickým cvičením, ktorým kompenzujú dlhé sedenie v práci alebo iné pohybové aktivity. Je to pre nich príjemný a stimulujúci moment venovaný len sebe.

Možno ste však zažili preplnenú jogovú lekciu, kde ste dobehli na poslednú chvíľu a ušlo sa vám miesto v kúte alebo pri dverách a v konečnom dôsledku ste sa necítili príjemne a pohodlne. Záujem o jogu totiž rastie každým rokom viac, čo je výborná správa pre samotných učiteľov a centrá jogy. Avšak tí z vás, ktorí potrebujete individuálny prístup, časovú flexibilitu alebo jednoducho uprednostňujete pri cvičení intímnejšiu atmosféru, sa môžete cítiť nepohodlne.

Namiesto tlačenia sa v plnom jogovom centre môžete porozmýšľať nad individuálnou lekciou jogy, ktorá vyjde v ústrety vašim potrebám, budete sa môcť ásany učiť postupne svojim tempom a cvičiť len to, čo naozaj prospieva vášmu telu v čase, ktorý vám vyhovuje.

Individuálna lekcia jogy

Pre koho sú individuálne hodiny určené a prečo sú tak obľúbené?

Individuálne lekcie jogy sú úplne pre každého.

Hlavné dôvody, prečo k nám ľudia na individuálne lekcie prichádzajú najčastejšie, sú však nasledovné:

  • Zaneprázdnení ľudia, ktorí uprednostňujú časovú flexibilitu
  • Ľudia, ktorí uprednostňujú individuálny prístup a chcú sa vyhnúť väčším skupinám ľudí
  • Začiatočníci, ktorí chcú s jogou začať od základov a do skupiny sa zatiaľ neodvážia
  • Mierne pokročilí a pokročilí „jogíni“, ktorí chcú svoju prax prehĺbiť a zdokonaliť
  • Ľudia po úraze a operácii alebo s inými zdravotnými obmedzeniami
  • Športovci, ktorí chcú nastaviť individuálne cvičenie formou kompenzácie k ich športovému zameraniu
  • Ľudia, ktorých nebaví cvičiť vo fitness centre

 

Je normálne, že sa začiatočníci cítia neisto, keď majú cvičiť pred skúsenejšími ľuďmi v skupine. Naopak na individuálnych hodinách máte priestor s lektorkou viesť rozhovor, pýtať sa, prípadne vyjadriť svoju neistotu, obavy a hlavne, zdieľať aktuálny stav, ak vás niečo bolí, ste unavený, alebo naopak sršíte energiou. Podľa vášho stavu, inštruktorka lekciu upraví. Počas cvičenia dostávate detailné inštrukcie a v prípade potreby, vám lektora neváha cvik vysvetliť alebo zopakovať tak, aby ste sa nezranili. Takisto dohliada na vaše napredovanie a postupne vám individuálne hodiny jogy môžu pomôcť zaradiť sa do skupiny alebo bezpečne cvičiť aj doma.

Ako prebiehajú individuálne lekcie v JOGA ZDRAVO?

Pred začatím individuálnych lekcií prebieha diagnostika pohybového aparátu fyzioterapeutom. Počas nej mu popíšete svoju zdravotnú anamnézu, úrazy, prípadné operácie, aktuálne problémy a bolesti. Následne vás fyzioterapeut vyzve vykonať sériu diagnostických pohybov, aby si overil vašu fyzickú zdatnosť – všíma si rozsah pohybu v jednotlivých kĺboch a chrbtici, silu, koordináciu pohybov a dychový vzorec. Na základe diagnostiky fyzioterapeut oboznámi lektora jogy s vaším stavom a potrebami a odporúča vhodné zameranie cvičenia, aby bolo pre vás čo najviac prospešné. Takisto lektorovi môžete spomenúť svoju motiváciu s jogou začať a vašu predstavu o cieli.

Skúsenejším ľuďom umožňujú individuálne hodiny posunúť sa vo svojej jogovej praxi a preniknúť hlbšie do filozofie jogy, meditácie a dychových cvičení.

Naši lektori pre vás starostlivo pripravia cvičebnú zostavu na základe vašich cieľov, zdravotného stavu a životného štýlu. Zároveň vám termín cvičenia čo najviac prispôsobíme, takže sú lekcie vhodné aj pre časovo zaneprázdnených ľudí. 

PONUKA ČLENSTIEV PRE INDIVIDUÁLNE CVIČENIE

Aké sú benefity individuálnych hodín?

  • Súkromie pri cvičení
  • Hlbšie spoznávanie samého seba, uvedomenie si svojho tela a problémov, ktoré nám spôsobujú bolesti a nepohodlie
  • Oboznámenie sa s jogou od základov
  • Získanie sebadôvery pred zaradením sa do skupinových hodín jogy
  • Prispôsobenie cvičenia možnostiam a potrebám klientov
  • Prispôsobenie sa časovým možnostiam klienta
  • Prehlbovanie meditačnej praxe a oboznámenie sa s jogovou filozofiou
  • Osobitná pozornosť a cvičebná zostava vytvorená klientovi "na mieru"
Zdroj: www.šarm.pluska.sk

Masáže a aromaterapia v centre JOGA ZDRAVO

Ku klientom pristupujeme celistvo. V našom tíme máme masérov, ktorí ovládajú širokú škálu masáži – cez silnejšiu športovú masáž, bankovanie, masáž lávovými kameňmi, reflexnú masáž chodidiel, až po relaxačné techniky. Takisto je naše centrum známe používaním esenciálnych olejov, s ktorými sa stretnete na všetkých individuálnych a tiež skupinových lekciách jogy. Takisto v ponuke nájdete techniku AromaTouch® - klinickú aplikáciu esenciálnych olejov na chrbát a chodidlá, ktorá pôsobí relaxačne a ozdravne, keďže oleje prenikajú do celého tela.

Cvičenie jogy individuálne v JOGA ZDRAVO nie je len voľnočasová aktivita či druh cvičenia – je to investícia do vášho fyzického a psychického zdravia.

 

Chcem objednať